VÝROČNÍ SCHŮZE: Bez sponzorů to nejde

02.01.2016 21:48

Benešova Hora - Hasiči v Benešově Hoře zhodnotili uplynulý rok na výroční schůzi. Investice do techniky a vybavení, výdaje na fungování sboru a hlavně - příjmy desítek tisíc korun od sponzorů. Přední položky ve zprávě pokladníka. Na setkání ale hasiči probrali mnohem víc témat.

 

Ačkoliv sbor v Benešově Hoře patří mezi ty menší v prachatickém okresu, výčet aktivit členů je bohatý. Loni program sboru započal pravidelným promítáním hokejových zápasů v rámci MS na velkoplošnou obrazovku v klubovně. Stejné chystají hasiči i letos. "Chodí sem většinou stále stejní lidé, asi pořídíme zlatou židli pro Pepu Kordíka, ten je tu pravidelným hostem," pousmál se starosta sboru Vladimír Jírovec a pozval tím další fanoušky hokeje do klubovny u zastávky v Benešově Hoře.

Hlavní událostí roku se už stalo pořádání Memoriálu Václava Maurice. "Od sponzorů jsme vybrali desítky tisíc korun, bez toho by to skutečně nešlo uspořádat, díky všem," řekl pokladník sboru Libor Koutník. Peníze byly potřeba, kromě zajištění nejnutnějších organizačních věcí, i na novinky - hasiči pořídili profesionální fritézu, ve které během noční soutěže v Benešově Hoře připravili 46 kilogramů hranolek.

Největší problém při organizaci soutěže ale vyřešil svým sponzorským darem Libor Mauric. Zakoupil tzv. pivní sety. Obec Vacov je totiž kvůli "Fotbalohraní" nemohla uvolnit. Diváci by si tak neměli kam sednout. Další novinkou za uplynulý rok bylo zajišťování občerstvení na vacovské pouti. "Restaurace U Milušky už to nechtěla dělat, jménem obce bych vám rád poděkoval, že jste tam byli," prohlásil Miroslav Molitor, který na schůzi zastupoval Okrsek Vacov, pod který SDH Benešova Hora spadá.

Uplynulá sezona přinesla i několik zajímavých čísel - muži získali celkově 11. místo z 33 v rámci ŠHL. Na tyto i další soutěže pak hasiči z Benešovy Hory najezdili nově pořízeným autem 2120 kilometrů. Zároveň letošní sezonu hasiči z Benešovy Hory oslavili rekordně nízký čas - v Plešovicích okr.Český Krumlov dosáhli "sedmnáctky".

Představitelé sboru během setkání několikrát vyzdvihli pomoc ze strany sponzorů. Bez nich by to skutečně nešlo.