Hasiči vyrazili do Senetářova

16.06.2015 11:14

Hasiči z Benešovy Hory jezdí pravidelně po soutěžích v rámci Šumavské hasičské ligy. Tento víkend ale vyrazili mnohem dál než do některé z vesnic v podhůří Šumavy. Vyjeli totiž do Jihomoravského kraje, konkrétně do Senetářova na Blanensku.

 

(Senetářov - JV)  - Hasiči v Senetářově by se dali nazvat spřízněným sborem dobrovolníků z Benešovy Hory. Víc než pět let jezdí z jižní Moravy na Šumavu vždy v polovině prázdnin, aby se svými dětmi zápolili s jihočeskými týmy na noční soutěži Memoriál Václava Maurice.

O uplynulém víkendu se hasiči z Benešovy Hory rozhodli návštěvu oplatit. Sportovní výsledek sice v konkurenci velmi kvalitních týmů Blanenské ligy nepatřil k těm nejlepším, ale hasiči z Benešovy Hory nakonec svůj útok dokončili.

Závodění ale určitě nebylo tím hlavním důvodem, proč hasiči z Benešovy Hory na Moravu vyjeli. Atmosféra a jisté přátelské přijetí – to důvod, kvůli kterém se několik členů SDH Benešova Hora do Senetářova těšila. „Na Moravě to je vždycky kvalitní zábava, ráda sem jezdím,“ popsala atmosféru Štěpánka Kačírková.

Hasiči z Benešovy Hory se ale pozastavovali nad organizováním soutěže v neděli. „Ti Moraváci, ti snad nechodí do práce. Soutěží tu v neděli, to nevím, jak bychom pak fungovali,“ uvedl jeden ze členů šumavské výpravy a poukázal tak na rozdíl v harmonogramech Šumavské a Blanenské ligy. Benešovští hasiči byli taky vyvedeni z omylu, když chtěli pro svoje členky k pití víno. „Ženský tu pijou pivo a slivovici,“ odpověděli Senetářovští.

Tyto úsměvné okamžiky jen dokreslují přátelskou atmosféru, která panovala během setkání členů obou sborů. Už během tohoto víkendu se společně domlouvali na návštěvě Senetářovských na Šumavě. 25. července totiž Benešova Hora opět hostí Memoriál Václava Maurice. Místní hasiči se těší nejen na závodníky z Moravy, ale i na všechny jihočeské týmy mladých hasičů. Letošní ročník je již devátý a sponzoruje ho Jihočeský kraj.

Fotogalerii z výpravy SDH Benešova Hora hledejte ZDE.